قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی
در این مقاله قصد داریم قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم:
همین ابتدا بگوییم که ممکن است موضوع این مقاله در رابطه با قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی باشد، اما به دلیل استفاده از بیش از 50 عکس، در واقع به آلبومی برای انواع نمای ساختمانی و خصوصا مدل های مختلف نمای ساختمانی مسکونی تبدیل شده است.
اگر به دنبال معمار با تجربه و خوش ذوق برای طراحی نمای ساختمان مسکونی خود هستید، با مشاوران ایران آرک تماس بگیرید. ما با معرفی بهترین مهندسان و طراحان در زمینه های مشاوره، طراحی و اجرای پروژه های ساختمانی شما در خدمتتان هستیم.
طراحی نمای ساختمان مسکونی تاثیر خیلی زیادی در نحوه برداشت و تفکر اشخاص در مورد کیفیت و ساخت پروژه ساختمانی دارد، اولین موردی که در هنگام ورود به یک ساختمان مسکونی چشم بیننده را به خود جلب می کند نمای ساختمان است، بسیاری از مهندسین به این امر عقیده دارند که نمای خارجی ساختمان نشان دهنده هویت آن ساختمان است، لذا بر این مبنا می توان گفت که نمای ساختمان یکی از اصلی ترین و مهمترین اجزای ساختمان می باشد.
در این مقاله می خواهیم بدانیم طراحی نمای ساختمان مسکونی چگونه و در چه سبک هایی انجام می شود و دلایل موثر بر قیمت آن چیست و چگونه محاسبه می شود.
نما به چه معنا است و اهمیت استفاده از آن در ساختمان سازی چگونه است؟
نما در لغت به معنای ظاهر و هر آن.چه که با چشم قابل مشاهده است می باشد، لذا با توجه به این معنای کوتاه می توان نمای ساختمان را نیز چنین معنی کرد: قسمتی از ساختمان که در مقابل چشم عموم است و از بیرون قابل رویت می باشد، در واقع منظور از نمای ساختمان منظره بیرونی ساختمان است.
اهمیت نما در ساختمان سازی :
شاید بتوان تاریخچه نمای ساختمان را مربوط به دورانی دانست که افراد مسائلی مانند ایمنی و آسایش و زیبایی ظاهری در ساختمان سازی را مورد توجه قرار دادند. به گونه ای که تمامی این موارد در اصول ساختمان سازی با صرفه جویی در مصرف انرژی و ایمنی در برابر شرایط نامسائد جوی به کار برده شود. امروزه موارد فوق را قبل از شروع به ساخت بنا و در زمان طراحی آن، در اولویت کار قرار می دهند، و در طی زمان با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی بحث نمای ساختمان بیشتر اهیمت پیدا کرد.
چه کسی نمای ساختمان من را طراحی می کند؟
به طور طبیعی وظیفه طراحی نمای ساختمان ها به عهده مهندسین معمار است. اما نباید فراموش کرد که شهرسازان، با وضع قوانین، و ارجاع آن به سازمان های مربوطه، طراحی نما را برای معماران محدود می کنند. به عنوان مثال در بسیاری از شهر های ایران، می بایست حداقل 30 در صد از مساحت نمای ساختمانی به مصالح آجر اختصاص داد. در غیر این صورت، نمای طراحی شده، مجوز اجرا دریافت نمی کند و نمی تواند به مرحله ی ساخت برسد.
همین دلیل کافی است تا پیشنهاد دهیم، طراحی نمای خود را به مهندسی ارجاع دهید که از قوانین جاری در شهر شما آگاهی کامل داشته باشد. همچنین می توانید اگر نظر یا سلیقه شخصی دارید، آن را با مهندس معمار در میان گذاشته، تا ایشان بتواند بهترین طراحی ممکن که هم مطابق با علاقه شما باشد، و هم از نظر اصول طراحی و قوانین شهرداری صحیح باشد، به شما ارائه دهد.
طراحی نما، چه تاثیری بر فروش بهتر ساختمان دارد؟
بدیهی است ، افرادی که در صنعت ساختمان سازی فعالیت دارند تمایل دارند بنایی را که ساخته اند سریعتر به فروش برسانند لذا علاوه بر ایمنی برای این که ساختمان را از دید خریداران بهتر و زیباتر جلوه دهد ، به نما سازی اهمیت فوق العاده ای می دهند. بنا براین می توان گفت که یکی از با اهمیت ترین ویژگی های یک ساختمان نمای آن است، نمای ساختمان می تواند گویای بسیاری از ویژگی های ساختمان باشد. به یاد داشته باشید که برای جلب مشتری و فروش ساختمان، نما به تنهایی می تواند تاثیر فراوانی داشته باشد.
هدف از طراحی نمای ساختمان مسکونی چیست؟
امروزه اهمیت نما در ساختمان های مسکونی رو به افزایش است و نما سازی تنها به هدف زیبایی ظاهری ساختمان نبوده و به دنبال بر اورده کردن اهداف و توقعات دیگر افراد می باشد، در ادامه مهم ترین هدف های نمای ساختمان مسکونی را مورد بررسی قرار می دهیم:
زیبایی ظاهری بیرونی و جلوه ظاهری ساختمان مسکون
زیبایی محل سکونت تنها مختص بشر امروزی نیست، حتی انسان های اولیه نیز سعی داشتند محل سکونت خود را زیبا کنند ، زیرا تمایل به زیبایی در نهاد بشر نهفته است. امروز با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی بشر بیشتر از قبل به اهمیت زیبایی نمای ساختمان پی برده است.
صرفه جویی در مصرف انرژی در طراحی نما
صرفه جویی در مصرف انرژی در تمامی دنیا بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد، نمای بیرونی ساختمان در واقع لایه ای است که نقش به سزایی در صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفتن انرژی در ساختمان را دارد.
افزایش پایداری و دوام ساختمان با طراحی نما
اگر نما مطابق با استانداردهای ساختمان سازی و به صورت اصولی انجام شود موجب پایداری و دوام ساختمان در برابر آسیب های جوی مانند زلزله خواهد شد، به عنوان مثال در برخی ساختمان بر اثر وقوع زلزله تنها با ریزش نمای بیرونی موجب شده تلفات جبران ناپذیری اتفاق افتد در صورتی که اگر نما مطابق با اصول مهندسی اجرا شود نه تنها هیچگوهه تلفاتی در پی نخواهد داشت بلکه موجب دوام و عمر طولانی ساختمان نیز خواهد شد.
اعتبار بخشی به ساختمان با طراحی نما
قبل از این که وارد یک ساختمان شویم ابتدا با نمای آن روبرو می شویم و یا به عبارتی دیگر اولین چیزی که از یک ساختمان قابل رویت است نمای آن است، و ممکن است بسیاری از افراد قبل از این که نمای داخلی ساختمان را ببیند بر حسب نمای بیرونی آن را قضاوت کنند، می توان چنین نتیجه گیری کرد که نمای یک ساختمان به نوعی نشان دهنده ارزش واعتبار خود ساختمان و ساکنان آن می باشد.
انواع سبک های طراحی نمای ساختمان مسکونی کدامند؟
انواع سبک هایی که برای طراحی نمای ساختمان های مسکونی به کار می رود به قرار ذیل است:
نمای مدرن ساختمان
سبک مدر ن یکی از سبک هایی است که در طراحی نمای ساختمان مسکونی به کار می رود و طرفداران زیادی دارد، می بایست به این نکته حتما توجه داشته باشید که برای انتخاب سبک مناسب برای یک ساختمان حتما ابتدا کاربری ساختمان را می بایست در نظر گرفت، البته در نمای ساختمان های مسکونی آنچه که در انتخاب نوع سبک اهمیت دارد سلیقه و میزان بودجه کارفرما است.
نمای مدرن همان گونه که از نام ان پیدا است بر اساس قوانین معماری مدرن انجام می شود، در این نوع نما تزیینات حذف شده و تمامی متریال ها و عناصر به کار رفته در آن به شکل ساده تری مورد استفاده قرار گرفته و به کار گذاشته می شوند، استفاده از متریال ها و مصالحی ساختمانی به روزی که در نمای مدرن به کار می رود موجب شده تا جایگاه ویژه ای را از آن خود کند، همچنین هزینه طراحی نمای مدرن به متریال هایی که در آن به کار می رود بستگی دارد و قیمت آن در مقایسه با سبک های دیگر ارزان تر می باشد.
نمای کلاسیک ساختمان مسکونی
یک سبک دیگر که در نمای ساختمان های مسکونی به کار می رود کلاسیک است، این سبک را نمی توان در هر منطقه ای از کشور اجرا کرد.
سبک کلاسیک جزئیات فراوانی دارد و اکثریت کارفرماها اگر بودجه لازم را در اختیار را داشته باشند این سبک را برای اجرا انتخاب می کنند.
نمای ساختمان را می توان به یک تابلو نقاشی تشبیه کرد به هر میزان که جزئیات آن بیشتر باشد به همان میزان نیز می بایست برای آن هزینه کرد.
در طراحی نمای ساختمان مسکونی چه مواردی باید مدنظر قرار گیرد؟
اگر میخواهید بدانید موارد با اهمیت برای طراحی نمای ساختمان مسکونی چیست، این مطالب را از دست ندهید.
معماری ساختمان :
یک ساختمان مسکونی در حدود 30 الی 50 سال عمر مفید دارد، می بایست در زمان ساخت یک ساختمان حتما یک نمای زیبا و چشمگیر را برای آن انتخاب کرد که در طی سال هایی که از عمر ساختمان می گذرد کماکان زیبایی و ابهت خود را حفظ کند.
هماهنگی با معماری شهری :
هر شهر و محله ای به نوعی هویت خاص خود را دارد، اگر طراحی نما را هماهنگی لازم با هویت شهر و محله را نداشته باشد موجب ناهماهنگی در زیبایی بافت شهر می شود، لذا بر این اساس در هنگام طراحی نمای ساختمان مسکونی حتما معماری شهری خود را مدنظر قرار دهید.
تعرفه طراحی نمای ساختمان :
برای اینکه نمای ساختمان شما دارای طرحی زیبا متناسب با میز ان بودجه ای که دارید باشد لازم است از همان ابتدای کار یک طرح درست و اصولی را طراحی کنید، تعرفه ای که برای طراحی نمای ساختمان در نظر گرفته می شود به متریال و تعداد طبقه های ساختمان وابسته است، می توانید از طریق یک بررسی اصولی و کارشناسانه طراحی نمای ساختمان را با یک قیمت متناسب با آن انجام دهید.
اصول کلی برای طراحی نمای ساختمان مسکونی کدامند؟
به هر اندازه که نمای یک ساختمان مسکونی دارای زیبایی و جذابیت باشد به همان اندازه نیز می تواند در فضای اطراف خود از نظر جذابیت تاثیرگذار باشد، یکی از مواردی که می تواند در منحصر به فرد بودن ساختمان موثر باشد هماهنگی آن با ساختمان های اطراف وهمسایه اش است، برای این منظور می توان نما را مطابق با خطوط و متریال های ساختمان های اطرافش طراحی نمود، که این مورد علاوه بر این که هنر معماری و خلاقیت آن نما را به نمایش می گذارد بلکه نوع فرهنگ و بافت منطقه را نیز در طراحی نما به کار برده است که این خود موجب چشمگیر شدن هر چه بیشتر نمای ساختمان خواهد شد.
در ادامه موارد مهمی که بیانگر اصول کلی در طراحی نمای ساختمان است را مورد بررسی قرار می دهیم :
نورپردازی نما :
مهندسین برای جذابیت و تاثیر گذاری نما در شب از نورپردازی استفاده می کنند، طراحی نورپردازی یکی از اصولی کلی و اولیه در طراحی نما می باشد که می بایست حتما رعایت شود، نور پردازی نما نباید بسیار خیره کننده باشد بلکه می بایست به گونه ای باشد که با همان نگاه اول نما قابل دیدن باشد نه نور خیر کننده آن.
پویایی در طراحی نما :
برای پویا بودن طرح نمای ساختمان مسکونی می توان متریال های گوناگون در طراحی را با هم ترکیب نمود و از طریق المان های افقی و عمودی نمای پویا و جذابی را طراحی کرد.
خوانایی نما :
یکی دیگر از مهم ترین اصول اولیه در طراحی نمای ساختمان های مسکونی به خصوص برای ساختمان های چند طبقه سادگی نما می باشد، می توان برای خوانایی نما که موجب جذابیت و زیبایی بیشتر نما می شود از مصالح تک رنگ که دارای طرح ها و بافت های شبیه به هم است استفاده نمود.
سازگاری نما با اقلیم :
یکی از مهم ترین اصولی که در زمان طراحی نما می بایست به آن توجه شود شرایط آب و هوایی منطقه است، نما که لایه و یا پوسته بیرونی ساختمان است وظیفه حفاظت از ساختمان را برعهده دارد که می بایست برای فراهم نمودن آسایش برای افراد ساکن در ساختمان در برابر تغییرات آب و هوایی مختلف سازگاری لازم را داشته باشد.
سازگاری نما با سازه :
طراحی نمای ساختمان را می توان یک حرکت رفت و برگشتی از پلان به سازه در نظر گرفت لذا برای این که نما در جای خود ثابت و ایستا باقی بماند می بایست از طریق مواد و مصالحی که در نما به کار می رود بین نما و سازه اتصال اصولی صورت گیرد، در حقیقت برای سازگاری نما با سازه می بایست کلیه جزئیات نما با نقشه سازه مطابقت داشته باشد که رعایت این مورد بیانگر این است که که طراحی نما در ساختمان مطابق با استانداردها و اصول کلی ساختمان سازی صورت گرفته است.
آیا انواع طراحی نمای ساختمان مسکونی را می دانید؟
همانگونه که پیشتر نیز گفتیم نمای ساختمان می بایست با نوع کاربری آن هماهنگی لازم را داشته باشد در این بخش از مقاله انوع نماهایی که برای ساختمان های مسکونی به کار می رود را مورد برررسی قرار می دهیم :
طراحی نمای شهری :
در طراحی نمای شهری می بایست نوع ساختمان را در نظر گرفت و نوع نما را هوشمندانه انتخاب کرد، دقت داشته باشید که بنای شما بخشی از یک خیابان است. بدون توجه به اطراف طراحی نکنید.
طراحی نمای ساختمان های ویلایی :
سبک طراحی نما در ساختمان های ویلایی خاص بوده و می بایست با کل بنا هماهنگی لازم را داشته باشد، از ویژگی های نمای ساختمان های ویلایی مسکونی زیبایی و مقاومت آن است که متناسب با بودجه کارفرما می باشد، البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که استفاده از معیارهای زیبا شناسی در طراحی نما برای ساختمان های ویلایی مسکونی نه تنها موجب تحمیل هزینه اضافی نمی شود بلکه از ساخت یک سازه نامناسب و نازیبا نیز ممانعت می کند، یکی از مولفه های انتخاب طراحی نما در ساختمان های ویلایی استفاده از سبک های کلاسیک- مدرن و سنتی می باشد.
نمای ساختمان ویلایی
برای طراحی نمای در این نوع ساختمان ها می توان از 2 و یا چند رنگ و همچنین طرح و مصالح را باهم مخلوط نمود، طراحی نمای بیرونی می تواند به نوعی نشانگر طراحی داخلی خانه نیز باشد.
طراحی نمای ساختمان 3 الی 5 طبقه :
در طراحی نمای ساختمان های مسکونی سه طبقه و بالاتر می بایست حتما علاوه بر زیبایی به نمای قابل مشاهده از سطح خیابان دقت کرد، نمای ساختمان های آپارتمانی می تواند ترکیبی از انواع سبک های مختلف با استفاده از انواع مصالح مختلف مانند آجر- سنگ- گرانیت- کامپوزیت و سیمان باشد، نمای ساختمان های آپارتمانی باید با بافت شهری تناسب لازم را داشته باشد و همچنین در ساخت نمای این ساختمان ها می بایست به میزان بودجه در نظر گرفته شده برای آن توجه کرد.
طراحی نمای برج های مسکونی :
از ان جا که این نوع ساختمان ها بزرگ و بلند مرتبه هستند لذا می بایست برای نمای آن ها از سبک ها و طرح هایی استفاده کرد که با گذشت زمان همچنان زیبا بوده چشم را خسته نکند، از سوی دیگر در طراحی نمای این ساختمان ها می بایست به این نکته توجه کرده نوع نمای انتخابی نباید موجب آلودگی بصری شهر شود.
در طراحی نمای ساختمان مسکونی از چه مصالحی استفاده می کنند؟
نوع مصالح به کار رفته در طراحی نمای ساختمان ها نیز به کاربری ساختمان بستگی دارد در این بخش از مقاله ما می خواهیم انواع مصالحی که در نمای ساختمان مسکونی به کار می روند را مورد بررسی قرار دهیم، در فرایند طراحی نما انتخاب سبک و نیز مصالحی که برای این امر به کار می رود می بایست متناسب با سازه ساختمان در نظر گرفته شود، از مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب نوع مصالح برای نما دوام- حفظ زیبایی و وزن آن است.
مثال از مصالح نمای ساختمان
به عنوان مثال مصالح مختلفی که در طراحی نما به کار می روند مانند ورق آلومینیوم- چوب اچ پی ال- سرامیک پرسلاتی- سنگ های صنعتی و فایبرسمنت ها هرکدام دارای وزن های متفاوتی برای نمای ساختمان هستند.
البته امروزه با توجه به تکنولوژی روز دنیا در این زمینه مصالح جدید مانند ترموود-کامپوزیت- سوییس پرل یا گاما نیز تولید شده و در اختیار طراحان نما قرار گرفته است، در حالت کلی آن چه که در نمای ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تنوع در رنگ و بافت مصالح به کار رفته در آن است، کارفرما و سازندگان نما می توانند با انتخاب صحیح و اصولی مصالح و هم چنین با در نظر گرفتن تمامی جزئیات فنی به نمای مناسبی دست پیدا کنند.
سنگ های طبیعی :
سنگ های آهکی و آذرین نمونه ای از سنگ های طبیعی هستند، سنگ های آهکی از استحکام بالایی برخوردار نمی باشند و برای نمای ساختمان چسبندگی خوبی ندارند.
نماهای کامپوزیت :
کامپوزیت از ترکیب چند مواد دیگر به دست می آید لذا ترکیب این مواد موجب مقاومت و استحکام آن ها در کنار هم شده است.
نماهای شیشه ای :
یکی از موادی که قطعا در ساختمان سازی کاربرد دارد شیشه می باشد، امروزه از شیشه های رفلکسی در طراحی نمای ساختمان استفاده می کنند این شیشه این مزیت را دارند که بتوان از روشنایی حداکثر استفاده را برد.
نمای آجری :
اجری یکی از مصالحی است که می تواند بیانگر معماری سنتی نیز باشد، آجرنما در مدل های مختلفی در کوره های آجر پزی تولید می شود، استفاده از متریال آجر در نمای ساختمان دارای مزیت های فروانی است که مهمترین آن ضریب انتقال حرارتی پایین آن است در نتیجه از اتلاف انرژی نیز جلوگیری خواهد کرد.
سنگ نمای ساختمان مسکونی دارای چه ویژگی هایی است و انواع آن کدامند؟
- سنگ نمای ساختمان دارای استحکام و مقاومت بالایی بوده و از ویژگی های بارز آن می توان به دوام- زیبایی و انواع برش و حکاکی آن اشاره کرد.
- در نمای ساختمان های مسکونی سنگ های مختلفی مانند دگرگونی- رسوبی و آذرین مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگ های رسوبی
- دارای انواع مختلف در رنگ ها و بافت های گوناگونی وجود دارد. سنگ های رسوبی از ماسه سنگ ها تشکیل می شوند، رسوبات سنگ ماسه ها را در لایه های فشرده ای قرار می دهند که در طی زمان و به مرور به هم می چسبند و سنگ های رسوبی را تشکیل می دهند.
نوع دیگر سنگ تراورتن می باشد این نوع سنگ نیز مانند سنگ مرمر توسط صنائیع سنگ سازی ساختمان در انواع مختلرفی تولید و طبقه بندی می شوند.
مواد تشکیل دهنده سنگ های آذرین، ماگما نام دارد
ماگما ترکیبی از مواد معدنی حرارت دیده شده است که ومنبع آن در عمدق زمین می باشد، بسیاری از سنگ های آذرین سرد و سخت مانند گرانیت- کوارتز و دیوریت در اعماق زمین وجود دارند و این امکان نیز وجود دارد که فرسوده شوند در صورتی سنگ هایی مانند ریولیت که در نمای ساختمان سازی بهار می رود توسط رسوبات آتنش نشانی به سطح زمین انتقال پیدا می کنند.
سنگ نمای گرانیتی
دارای قدمت دیرینه ای است و در گذشته نیز در ساخت بناهای تاریخی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است و دلیل ان می تواند استحکام- دوام بالا و تحمل پذیری بلوک های سنگین می باشد.
سنگ دگرگونی برای نمای ساختمان
- نوع دیگری از سنگ نما که در ساختمان های مسکونی به کار می رود سنگ های دگرگونی است، این سنگ ها از سنگ هایی که در طبیعت وجود داشته تشکیل شده که به وسیله گرما- فشار و اعمال شیمیایی تغیرر پیدا کرده اند، . کوارتزیت(ماسهسنگ تغییریافته)، سنگ مرمر(سنگآهک تغییریافته) و گرانیت گنیس(گرانیت تغییریافته) نمونه ای از انواع سنگ های دگرگونی می باشند.
در ادامه انواع سنگ هایی که در نمای ساختمان های مورد استفاده قرار می گیرد را مورد بررسی قرار می دهیم:
سنگ نمای گرانیت :
- گرانیت نوعی سنگ آذرین است که به صورت درشت دانه می باشد مواد تشکیل دهنده این نوع سنگ از فلدسپارها و کوارتز با مقادیر جزئی میکا و مواد معدنی آمفیبول می باشد.
گرانیت یکی از معروف ترین سنگ های مورد استفاده در نمای ساختمان ها می باشد این سنگ علائه بر نمای ساختمان برای ساخت بسیاری اشیا که مورد استفاده در زندگی بشر می باشد کاربرد دارد.
- رنگ سنگ های گرانیت معمولا روشن بوده و اندازه آن بزرگ می باشد به گونه ای که با چشم غیر مسطح قابل مشاهده نمی باشد، گرانیت از بلور شدن آهسته ماگما در عمق زمین به وجود می آید، سنگ گرانیت که نوعی سنگ معدنی می باشد دارای رنگ های قرمز- صورتی- خاکستری و سفید است که در تمامی قسمت های آن دانه ها تیره رنگی قابل مشاهده است.
سنگ گرانیت در برای فرسودگی و سایش از مقاومت بالایی برخوردار است.
- سنگ گرانیت به دلیل چگالی بالایی که دارد در مقابل نفوذ پذیری آب و شربه های محیطی دوام زیادی دارد.
- سنگ های گرانیت قیمت بالایی اررند زیرا این نوع سنگ از معادن استرخ شده و برش و صیقلی که بر ریو آن اعمال می شود هزینه بر می باشد.
سنگ نمای مرمریت :
- سنگ مرمریت برعکس نوع گرانیتی سخت نیست و به علت مقاومت کمی که دارد بسیار به ندرت در نمای ساختمان های مسکونی بکار می رود
- شکل ظاهری سنگ مرمریت به صورت شیشه ای بوده و در برابر گرما و سرما مقاومت کمتری در مقایسه با سنگ گرانیت دارد.
- سنگ مرمریت را می توان به سادگی ابزار زد و در کارهای حجمی از آن بهره برد سنگ مرمریت نیز مانند گرانیت دارای قیمت بالایی می باشد.
سنگ مرمر:
- ایران یکی از برترین ذخایر سنگ مرمر در سراسر دنیا می باشد ولیکن استخراج آن کار دشواری است، سنگ مرمر یکی از قیمتی ترین سنگ نماهای ساختمان می باشد و علاوه بر این دارای خاصیت درمانی نیز می باشد.
- مرم به د لیل اینکه قابلیت عبور نور از خود را دارد منبع غنی کلسیم محسوب می شود.
مرمر در انواع رنگ های مختلف وجود دارد ولیکن رنگ سبز- زرد و سفید آن طرفداران بیشتری دارد.
- سنگ مرمر در مقابل باران های اسیدی و هوازدگی استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارد ولیکن ممکن در طی زمان و بر اثر شرایط محیطی کم رنگ شود لذا بر این اساس از این سنگ در منادطق سردسیر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
- سنگ مرمر نوعی سنگ نمای ساختمان است که از آن برای کارهای دکوراتیوی که بر روی بناهای فوق العاده شیک انجام می شود استفاده می کنند.
سنگ نمای کوارتزیت
- همانگونه که پیشتر نیز گفتیم کوارتزیت یکی از انواع سنگ های دگرگونی می باشد، بیشترین بخش تشکیل دهنده این نوع سنگ کوارتز می باشد.
- سنگ کوارتزیت از ماسه سنگ های غنی شده، بر اثر گرما- فشار و انواع فعالیت های شیمیایی دگرگون شده و تشکیل می شود، در چنین شرایطی دانه های شن و سیمان سیلیس با هم ترکیب شده و دانه های کوارتز به وجود می آیند.
این نوع سنگ دارای مقاومت، دوام و سختی بالایی می باشد و معمولا آن را با سنگ گرانیت نیز اشتباه می گیرند اما شدت سختی سنگ کوارتزیت از سنگ گرانیت بیشتر می باشد و دارای ظاهری بلوری و زبر می باشد.
- استفاده از سنگ کوارتزین در نمای ساختمان های مسکونی انتخاب مناسبی نمی باشد زیرا در برابر مواد شیمیایی و هرگونه شرایط جوی از مقاومت بالایی برخوردار است.
- سنگ کوارتزیت در رنگ های خنثی موجود می باشد.
- سنگ کوارتزیت در مقایسه با گرانیت دارای قیمت کمتری می باشد و استفاده از ان در نما ساختمان مقرون به صرفه تر می باشد.
سنگ نما تراورتن
- تراورتن در خانواده سنگ های رسوبی قرار دارد، و کشورهای ایران- ترکیه- مکزیک و کرواسی منبع این نوع سنگ می باشند.
- سنگ نما تراورتن رسوبی دارای بافتی بلوری بوده که از موادی به نام کلسیت تشکیل شده است که شکل ظراهری ان مانند سنگ آهک بوده و معمولا در غارهای اهکی و از طریق چشمه های آب گرم تشکیل می گردد.
- رنگ طبیعی این نوه سنگ نما سفید می باشد ولیکن در رنگ های کرم و قهوه ای نیز موجود می باشد.
- یکی از ویژگی های درخور توجه این نوع سنگ نما ظاهر ابر و بادی ان است که اگر تمایل دارید نمای بیرونی منزلتان رمانتیک باشد می توانید از این نوع سنگ نما استفاده کنید.
- در سنگ تراورتن حفرهایی وجود دارد که می توان ان را به وسیله رزین و بتونه ترمیم کرد و این موجب زیبایی آن می شود.
- از دیگر ویژگی های این نوع سنگ مقاومت ان در برابر تغییرات محیطی بوده و همچنین به دلیل نرم بودن نیز قابل ابزار زنی نیز می باشد.
- سنگ نمای تراورتن روشن- شفاف- براق دارای سطحی صاف می باشد که قدرت منعکس کردن نورا را نیز دارد، لذا گاهی ممکن است با سنگ مرمر نیز اشتباه گرفته شود.
- یکی دیگر از خوصوصیات این سنگ نما لغزندگی آن در زمان خیس شدن است، لذا در زمان بارندگی آب را به خود جذب نکرده و سطح آن لک و چرک را به خود جذب نخواهد کرد.
انواع دیگر سنگ نماهای ساختمانی
سنگ چینی :
- این سنگ در رنگ های سفید و طوسی موجود می باشد و بیشتر برای نمای های دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرد یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع سنگ نما مقاومت بالای آن می باشد.
سنگ کریستال :
- کریستال در رنگ سفید با رگه های آبی و سیاه و زرد در بازار موجود می باشد، معمولا از کریستال به عنوان زیر کار برای بالا بردن استحکام مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگ لایمستون :
- لایمستون همان سنگ آهک است که نام دیگر آن گل سنگ نیز می باشد ، کاربرد لایمستون برای سنگ نمای ساختمان مانند مرمریت می باشد، این نوع سنگ دارای جنسی نرم بوده و مقاومت کمی دارد و از آن جا که در برابر نفوذپذیری آب مقاومت کمتری دارد خیلی سریع کثیف می شود.
ماسه سنگ ها :
- یکی از انواع سنگ های رسوبی ماسه سنگ ها است، ماسه سنگ ها دارای نرم و خشن بوده و از مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط جوی مانند یخبندان برخوردار است، این سنگ نما دارای قیمت تقریبا ارزانی می باشد و به صورت چکشی و کلنگی قابل استفاده می باشد.
دیوریت
- نوعی دیگری از سنگ نماهای ساختمانی که دارای مقامت بالا و قیمت ارزانی می باشد دیوریت می باشد.
گابرو :
- این نوع سنگ نما نیز دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل هوازدگی می باشد، گابرو دارای قیمت مناسبی بوده لذا بر این اساس بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
خب، ما موضوع مقاله را که قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی بود، فراموش نکردیم . حالا که با کلیات طراحی نمای ساختمان خصوصا طراحی نمای ساختمان مسکونی آشنا شدید به بررسی قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی می پردازیم:
قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی
دلایل فراوانی می تواند در تعیین قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی تاثیر گذار باشد، این عوامل درواقع بیانگر تعرفه و هزینه طراحی نمای ساختمان می باشد.
از جمله موارد تاثیرگذار ئر قیمت طراحی نمای ساختمان عبارتند از :
- موراد اولیه ای که در طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد
- سبک ساختمان
- متراژ و ابعاد ساختمان
- دستمزد پیمانکاران و عوامل فنی آن
اساسی ترین دلایلی که در هزینه نمای ساختمان اثر گذار است:
سبک نمای ساختمان است، و پس از ان متریال های بکار رفته در نما و متاژ ساختمان و هزینه حق الزحمه تعیین کننده قیمت نهایی طراحی نما می باشند، طراحی نما ساختمان مسکونی دارای 3 فاز است و در نهیایت بعد از اتمام کار می بایست برای اخذ مجوز و تاییدیه شهرداری اقدام نمود.
در میان متریال هایی که برای نمای ساختمان مسکونی به کار می رود نمای سنگی ساده دارای قیمت کمتر و ارزان تری می باشد و نماهای با سبک کلاسیک و رومی قیمت بالاتری دارند.
حتما به این نکته نیز توجه داشته باشید که نمی توان قیمت ثابتی را برای نما با هر متریالی اعلام کرد زیرا قیمت ها بسته با شرایط بازار متغیر می باشد.
امیدواریم از این مقاله که در رابطه با قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی بود استفاده کرده باشید.