در این مطلب به بررسی یک نمونه قرارداد مشاور معماری می پردازیم. مهندس مشاور معماری و شغل آن یکی از مشاغل مربوط به حوزه ساخت و ساز است.

صنعت ساختمان امروزه به دلایل مختلفی مانند مسائل فنی ساختمان و یا مدیریت کلی ساخت و پروژه نیازمند مهندسان و مشاورانی است که بتوانند در حین روند انجام پروژه کمک بسیاری به پیشبرد اهداف آن و به دست آوردن هدف نهایی پروژه کنند.
اهداف پروژه شاید بسیار بیشتر از یک یا دو هدف کلی باشد، اما هر پروژه ای یک هدف نهایی بیشتر ندارد و آن هم رسیدن به منفعتی که پروژه برای رسیدن به آن آغاز شده است. این منفعت میتواند منفعت جمعی و یا فردی باشد که بسته به نوع پروژه و فعالیت هایی که قرار است، در آن انجام شود، تعیین می شود.
گستردگی صنعت ساخت و ساز
به طور کلی، صنعت ساخت و ساز امروزه آنچنان گسترده شده است که در یک پروژه نه چندان بزرگ تعداد بسیاری از افراد با تخصص های مختلف شروع به کار در پروژه می کنند.
یکی از این تخصص ها، مشاوران معماری پروژه هستند. این مشاوران که گاها به صورت فردی یا به صورت تیمی وارد پروژه می شوند، وظایف گوناگونی دارند که قصد داریم در این مقاله به این موضوع بپردازیم.
در این مطلب، ضمن بررسی وظایف و فعالیت ها و مزایای مراجعه به مهندسان مشاور معماری، به شما میگوییم که:
_ مهندس مشاور کیست؟
_نقش مدیریتی مهندس مشاور چیست؟
_نقش فنی مهندس مشاور به چه صورت می باشد؟
_نقش مهندس مشاور معماری در پروژه به چه صورتی است؟
_چرا بهتر است، به یک مهندس مشاور معماری مراجعه کنیم؟
_ عوامل موثر بر قیمت قرارداد مهندسی مشاور معماری شامل کدام موارد می باشند؟
_ چگونه یک قرارداد خوب با مهندس مشاور معماری تنظیم کنیم؟
_نمونه قرارداد مشاوره معماری
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نمونه قرارداد مشاور معماری با ما همراه باشید.
مهندس مشاور کیست
مهندس مشاور به عنوان یک نقش رسمی در پروژه شناخته می شود. دفتر مهندسی که گاها در سایت پروژه و یا در بخش دیگری فعالیت خود را آغاز میکند، به وظایف مختلفی میپردازد. یک مهندس مشاور ممکن است، برای برطرف کردن برخی از ایرادات پروژه وارد شود و یا ممکن است، برای نقش مدیریتی وارد پروژه شود که اخیرا با ورود مدیران پروژه به این حرفه، این نقش برای مهندسان مشاور کمرنگ تر شده است.
مهندس مشاور اگر از ابتدای پروژه وارد شود، لازم است که در موارد فنی و مدیریتی، بسته به قرارداد تنظیم شده، فعالیت کند. این موارد میتواند از مراحل ابتدایی مانند تهیه نقشه ها و همچنین، تهیه قرارداد ها و بررسی و تحلیل پروژه آغاز شود و تا زمان اختتامیه پروژه همراه باشد.
همچنین ممکن است، در ابتدای پروژه لازم به بررسی ریسک ها، مطالعات اولیه، تهیه آلترناتیو های حجمی و نقشه های کلی و اولیه و. . . باشد. مهندسان مشاوره که عمدتا با دفاتر فنی پروژه در ارتباط هستند، عموما موظف به انجام رساندن این فعالیت ها هستند.
ریسک ها و تاخیر ها در پروژه
مهندس مشاور میتواند در مواردی مانند ریسک ها و تاخیر هایی که در پروژه اتفاق می افتد و همچنین تغییراتی که از سوی ذی نفعان پروژه اعمال می شود، به کارفرما و هیئت مدیره اطلاع داده و برای سنجیدن یک راهبرد و کمک به اصلاح مشکلات و موارد موجود به هیئت مدیره کمک کند.
مهندس مشاوره همانطور که مشخص است، در مشاوره رساندن در خصوص مشکلات پروژه، ارتباط با کارفرما و دفتر فنی، ارتباط با دفتر مدیریت پروژه و همچنین ارتباطی نسبی با پیمانکاران کلی و جزئی پروژه فعالیت میکند.
مهندسان پروژه در فرآیند های ساخت هم ناظر بر پروژه هستند. این که پروژه بر اساس زمان بندی مشخص شده پیش برود و موارد فنی و اصولی در پروژه رعایت شود، از وظایف اصلی یک مهندس مشاور است که گاها در نقش مدیریتی نیز وارد می شود.

مهندسان مشاور، همچنین در زمینه طراحی به عنوان مهندس مشاور معماری وارد پروژه می شوند و در طراحی های بخش های مختلف پروژه از نما گرفته تا طراحی نقشه ها و تهیه اطلاعات ساخت پروژه همکاری می کنند.
همچنین م