09124573904

نمای گرانولیت

نمای گرانولیت

Share this post

فهرست مطالب

در این مقاله از سایت گروه معماری و طراحی ایران آرک، به بررسی نمای گرانولیت میپردازیم.

پیچیدگی های تشکیل گرانولیت

گرانولیت ها از ، نامی برگرفته از لاتین گرانولوم، به معنای «دانه کوچک»، مظهر دو دسته مجزا از سنگ ها هستند.

در ابتدا، اصطلاح گرانولیت به نوعی گرانیت شامل هر دو شکل میکا – مسکویت و بیوتیت، که مربوط به گرانیت آلمانی یا گرانیت بیوتیت مسکویت انگلیسی است، تعیین شد.

استفاده از این اصطلاح در حال حاضر، منسوخ تلقی می‌شود که با استفاده مدرن که به سنگ‌های ریزدانه‌تر و دگرگون‌شده‌تر اشاره می‌کند و عمدتاً، از کوارتز و فلدسپات تشکیل شده است و معمولاً حاوی گارنت‌های کوچک، گرد و قرمز کم‌رنگ است.

پیشنهاد می کنیم از پست طراحی نما با سیمان سفید دیدن کنید.

محتوای معدنی یک گرانولیت، به میزان قابل توجهی متفاوت است

محتوای معدنی یک گرانولیت، به میزان قابل توجهی متفاوت است که بستگی به سنگ مادر و شرایط دما و فشار تجربه شده در طول دگرگونی دارد.

یک گرانولیت معمولی که اغلب، در سنگ‌های دگرگونی با عیار بالا یافت می‌شود، می‌تواند حاوی پیروکسن، فلدسپات پلاژیوکلاز، و گارنت، اکسیدها و احتمالا آمفیبول باشد.

وجود هر دو کلینوپیروکسن و ارتوپیروکسن در یک متابازیت، یک بازالت دگرگون شده، رخساره های گرانولیتی را مشخص می کند.

گرانولیت ها در اعماق پوسته، به طور معمول در طول دگرگونی منطقه ای در شیب حرارتی بالای بیش از 30 درجه سانتیگراد در کیلومتر تشکیل می شوند.

این گرادیان های حرارتی بالا، به طور قابل توجهی به ویژگی های منحصر به فرد و تشکیل گرانولیت ها کمک می کند و در نتیجه، آنها را به بخشی جدایی ناپذیر از پوسته زمین تبدیل می نماید.

نمای گرانولیت چیست؟

نمای گرانولیت چیست؟
نمای گرانولیت چیست؟

نمای گرانولیت، به نوعی نمای بیرونی ساختمان ها گفته می شود که با استفاده از سنگ های گرانولیتی ساخته می شود.

سنگ های گرانولیت، معمولاً برش داده شده و صیقل داده می شوند تا نمای بصری جذاب و بادوامی برای سازه ایجاد کنند.

گرانولیت  از بهترین سنگ نمای ساختمان  است که می توان هم در ساختمان های مسکونی و هم برای ساختمان های تجاری استفاده کرد و راه حلی زیبا و ماندگار را ارائه می دهد.

مراحل طراحی نمای گرانولیت

مراحل طراحی نمای گرانولیت
مراحل طراحی نمای گرانولیت

طراحی نمای سنگی ساختمان گرانولیت، می تواند نمای بیرونی منحصر به فرد و زیبایی را برای ساختمان ایجاد کند. گرانولیت به دلیل ساختار ریزدانه و انواع مواد معدنی، می تواند ظاهری متمایز و زیبا ارائه دهد.

در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید در نظر بگیرید:

  • انتخاب مواد:

انتخاب مواد:
انتخاب مواد:

ابتدا باید نوع خاصی از گرانولیت را که می خواهید استفاده کنید، انتخاب کنید. این سنگ بسته به ترکیب معدنی آن، می تواند از نظر رنگ و بافت متفاوت باشد.

به طور معمول، حاوی گارنت های کوچک و گرد است که می تواند لکه های رنگی را به سنگ اضافه کند. این ویژگی منحصر به فرد، می تواند نمایی چشم نواز و منحصر به فرد ایجاد نماید.

پیشنهاد می کنیم مقاله نمای رومی ساده با سنگ تراورتن را مطالعه کنید.

  • سطح گرانولیت:

سطح گرانولیت:
سطح گرانولیت:

لازم است، در مورد سطح گرانولیت تصمیم بگیرید. سطح گرانولیت، می تواند تاثیر زیادی بر ظاهر و عملکرد سنگ در نما داشته باشد. سطح گرانولیت، می‌توانند شامل سطح صیقلی یا سطح خش دار باشد.

سطح صیقلی، رنگ‌ها و دانه‌های موجود در سنگ را نمایان می‌کند، روکش تراش‌شده صاف و مات ارائه می‌دهد و روکش خش دار سطحی بافت‌دار، و مقاوم در برابر لغزش ایجاد می‌کند.

انواع سنگ نمای ساختمان ویلایی را در مقاله فوق مشاهده نمایید.

  • تعیین اندازه سنگ گرانولیت:

اندازه، شکل و آرایش پانل های گرانولیتی را تعیین کنید. آنها می توانند پانل های بزرگ و مربعی برای ظاهری مدرن یا به شکل نامنظم، برای ظاهری روستایی تر باشند.

  • نصب و راه اندازی:

در نهایت، یک متخصص باید نمای گرانولیت را نصب کند تا مطمئن شود که ایمن است و در هر شرایط آب و هوایی به خوبی عمل می کند.

کارشناسان و تیم امور نصب ایران آرک، با توجه به تجربه بالا در استفاده از این نوع سنگ، می توانند فرایند نصب را بدرستی انجام دهند.

قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی چقدر است؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

سؤالات متداول

مزایای استفاده از نمای گرانولیت چیست؟

استفاده از نمای گرانولیت، مزایای متعددی برای ساختمان ها دارد. اولا، جذابیت بصری سازه را افزایش می دهد و ظاهری منحصر به فرد و پیچیده به آن می بخشد.

سطح صیقلی سنگ های گرانولیت، ظرافت خاصی را به نما می بخشد و آن را برجسته می کند.

در مرحله دوم، نماهای گرانولیتی، بسیار بادوام و مقاوم در برابر آب و هوا هستند. سنگ های به کار رفته در نما به دلیل استحکام و مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و اشعه ماوراء بنفش شناخته می شوند.

چنین مواردی، تضمین می کند که نما دست نخورده باقی می ماند و ظاهر خود را برای مدت طولانی حفظ می کند.

در نهایت، نماهای گرانولیتی نیاز به حداقل تعمیر و نگهداری دارند. به دلیل دوام آنها، نیازی به تعمیر یا تعویض مکرر ندارند و در نتیجه، باعث صرفه جویی در هزینه برای صاحبان ساختمان می شود.

آیا نمای گرانولیت را می توان سفارشی کرد؟

بله، نمای گرانولیت را می توان مطابق با ترجیحات طراحی خاص مالک، یا معمار ساختمان سفارشی کرد.

سنگ‌های مورد استفاده در نما را می‌توان در رنگ‌ها و بافت‌های مختلف تهیه کرد که امکان انتخاب طیف گسترده‌ای از گزینه‌های سفارشی‌سازی را فراهم می‌کند.

چه ظاهر مورد نظر، مدرن و شیک باشد یا سنتی و روستایی، سنگ های گرانولیتی برای رسیدن به زیبایی شناسی مورد نظر ،در دسترس هستند.

علاوه بر این، اندازه و شکل سنگ‌ها را می‌توان برای ایجاد الگوها یا طرح‌های منحصربه‌فرد در نما طراحی کرد و پتانسیل سفارشی‌سازی آن را بیشتر افزایش داد.

آیا نمای گرانولیت سازگار با محیط زیست است؟

بله، نمای گرانولیت، دوستدار محیط زیست است. استفاده از سنگ طبیعی در نما، نیاز به مواد مصنوعی را کاهش می دهد.

گرانولیت یک سنگ طبیعی است که در طبیعت به وفور یافت می شود و نیازی به فرآیندهای تولید با انرژی زیاد، نخواهد بود.

علاوه بر این، دوام و طول عمر نماهای گرانولیتی، با کاهش نیاز به تعویض یا نوسازی مکرر، به پایداری کمک می کند. این مورد مهم، باعث تولید زباله کمتر و طول عمر بیشتر برای نمای بیرونی ساختمان می شود.

نمای گرانولیت چقدر دوام می آورد؟

نمای گرانولیتی، به دلیل دوام و طول عمر استثنایی خود شناخته شده است. هنگامی که به درستی نصب و نگهداری شود، می تواند چندین دهه بدون خرابی قابل توجه، دوام بیاورد.

مقاومت بالای سنگ های گرانولیت، در برابر عوامل جوی و اثرات فیزیکی، تضمین می کند که نما از نظر ساختاری، سالم و در طول زمان، از نظر بصری جذاب باقی می ماند.

با این حال، برای به حداکثر رساندن طول عمر نما، رعایت شیوه های نگهداری مناسب، مانند تمیز کردن و بازرسی منظم، ضروری است.

هزینه نمای گرانولیت چقدر است؟

هزینه نمای گرانولیت، بسته به عوامل مختلفی مانند اندازه ساختمان، پیچیدگی طرح و نوع خاص سنگ گرانولیت می تواند متفاوت باشد.

به طور کلی، نماهای گرانولیتی، یک گزینه برتر در نظر گرفته می شوند و ممکن است هزینه اولیه بالاتری در مقایسه با سایر مواد روکش دار داشته باشند.

اما با این حال، مقرون به صرفه بودن درازمدت نماهای گرانولیتی، به دلیل دوام و نیاز به نگهداری کم، اغلب بر سرمایه گذاری اولیه بیشتر است.

توصیه می شود برای به دست آوردن برآورد دقیق هزینه بر اساس نیازهای خاص پروژه، با گروه معماری و طراحی ایران آرک مشورت نمایید.

نتیجه گیری

نتیجه گیری
نتیجه گیری

در نتیجه، نمای گرانولیت، می تواند ویژگی طراحی منحصر به فرد و زیبایی را برای یک ساختمان فراهم کند.

با در نظر گرفتن نوع خاص گرانولیت، سطح آن، طراحی پانل، هر گونه ویژگی اضافی و مراحل نصب، می توانید نمایی جذاب و بادوام ایجاد کنید.

با پیروی از این استراتژی‌های گفته شده در این مقاله از گروه معماری و طراحی ایران آرک، شما می‌توانید نمای گرانولیتی زیبایی را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *